Letní recepty - Lehké polévky
Teplé počasí si žádá svěží jídla. Skvělé lehké polévky váš jídelníček rozhodně odlehčí. Navíc je připravíte velmi rychle, takže nebudete muset v kuchyni trávit zbytečně moc času, když je venku tak krásně!
Chřestový krém
Co budete potřebovat: 1 svazek čerstvého chřestu, 1 cibule, 1 litr zeleninového vývaru, 1 kelímek smetany na vaření, 2 brambory, 2 stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, olej, petrželová nať
Jak polévku připravíte: Důležité je důkladně oloupat chřest. Poté jej nakrájejte na větší kousky. V hrnci rozpalte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, chřest a brambory nakrájené na kostičky. Zeleninu krátce osmahněte a zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Vařte doměkka. Polévku rozmixujte ponorným mixérem a zjemněte smetanou.
Polévka z jarní zeleniny
Co budete potřebovat: 1 svazek jarní cibulky nebo 1 menší pórek, 1 větší mrkev, 1/2 brokolice, 2-3 kusy řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, sůl, čerstvě mletý pepř, máslo, majoránka, 1 vejce
Jak polévku připravíte: Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Zaprašte mokou, krátce osmahněte a zalijte vodou. Přidejte zbylou zeleninu nakrájenou na malé kousky. Zalijte vodou a vařte do změknutí. Na závěr přidejte rozšlehané vejce.
Hráškový krém
Co budete potřebovat: 1 balení mraženého hrášku, 1 cibule, 1 litr zeleninového vývaru, 1 kelímek smetany na vaření, 2 brambory, sůl, čerstvě mletý pepř, špetka muškátového oříšku, olej
Jak polévku připravíte: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na oleji. Přisypte mražený hrášek a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Osolte, opepřete a zalijte vývarem a povařte, dokud brambory nezměknou. Polévku ochuťte mletým muškátovým oříškem. Polévku rozmixujte na hladký krém. Přidejte smetanu a krátce prohřejte. Polévku můžete servírovat s kopečkem zakysané smetany.
Inspiraci na další chody připravené ze sezónních surovin naleznete v naší oblíbené rubrice recepty!
Vloženo 30.06.2017 7rano.cz