Podzimní recepty - Skořice
Máme pro vás další várku receptů, tentokrát na téma skořice. Skořice je oblíbená nejen díky své jedinečné chuti, ale nezapomenutelná je také její vůně. Domov provoněný skořicí vás naladí na tu správnou vánoční notu.
Skořicové sušenky
Suroviny: 400 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 50 g tuku (nejlépe másla), 1 žloutek, 2 vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 čajová lžička mleté skořice
Postup: Všechny suroviny smíchejte a vypracujte vláčné těsto. Těsto rozválejte a vykrajujte z něj různé tvary. Vykrojené sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokud se vám nechce vyválet těsto, můžete z něj na plech prsty vymačkávat malé placičky. Placičky pečte v mírně vyhřáté troubě, dokud nezezlátnou. Před podáváním placičky jemně pocukrujte moučkovým cukrem.
Náš tip: Pokud si dáte na vykrajování sušenek více záležet a použijete například razítka na sušenky, můžete jimi ozdobit dárky pro vaše blízké.
Jablečné muffiny se skořicí
Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 125 g tuku (nejlépe másla), 100 g moučkového cukru, 2 vejce, 1balíček vanilkového cukru, mléko dle potřeby, 1/2 balíčku prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička mleté skořice, 2 větší jablka
Postup: Vejce prošlehejte s cukrem, přidejte máslo, trochu mléka a oloupaná, nastrouhaná jablka, která předem promícháte se skořicí. Nakonec vmíchejte prosátou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Těstem do dvou třetin naplňte formičky na muffiny vyložené papírovými košíčky. Muffiny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova.
Náš tip: Díky jablkům budou muffiny nádherně vláčné, ale můžete vyzkoušet i banánovou verzi. Jablka nahraďte zralými banány, které předem rozmačkáte vidličkou.
Skořice totiž nabízí bohaté využití. Ochutit si s ní můžete například bílý jogurt, ovesnou kaši apod. Přejeme vám dobrou chuť s našimi Podzimními recepty!
Vloženo 24.11.2016 7rano.cz