Svěží jarní recepty - Medvědí česnek
Jaro přináší spoustu skvělých surovin. V našem přehledu těch nejlepších Jarních receptů v žádném případě nemůže chybět medvědí česnek, který se v posledních letech vrací na výsluní!
Medvědí česnek je charakteristický mírně štiplavou chutí, ale mnohem příjemnější, než je tomu v případě klasického česneku. Medvědí česnek při tepelné úpravě velmi rychle ztrácí svou krásnou barvu, proto jej nikdy dlouho nevařte a přidávejte jej až na konec. Dá se připravit na způsob špenátu, přidat do smetanové omáčky apod.
Pesto z medvědího česneku
Ingredience: 30 lístků medvědího česneku, 100 ml panenského olivového oleje, 50 g piniových oříšků, 50 g strouhaného parmazánu
Postup: Příprava pesta je záležitostí několika minut. Všechny ingredience jednoduše rozmixujte. Pesto můžete použít stejně, jako je tomu v případě klasického bazalkového pesta. Vyzkoušet můžete i jiné druhy oříšků. Pesto je určeno k okamžité spotřebě, neboť velmi rychle ztrácí barvu a šedne.
Ochucené máslo s medvědím česnekem
Ingredience: 150 g kvalitního másla (nejlépe přímo od farmáře), 1 hrst medvědího česneku, sůl
Postup: Máslo vyndejte z lednice a nechejte jej chvíli změknout. Poté jej utřete s trochou soli. Můžete přidat i čerstvě mletý barevný pepř. Medvědí česnek ublanšírujte, nechejte jej pořádně uschnout a poté jej nasekejte nadrobno. Takto připravený medvědí česnek vmíchejte do másla. Máslo zabalte do potravinářské fólie, vytvarujte jej do válečku a dejte vychladit do lednice. Máslo podávejte k opečenému masu, křupavému pečivu apod.
Krémová polévka z medvědího česneku
Ingredience: 1 velká mísa medvědího česneku, 1 větší cibule, 2 brambory, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru, olej, 100 ml šlehačky nebo smetany na vaření, sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
Postup: Na oleji nechejte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Vařte, dokud brambory nebudou měkké. Krátce před koncem vaření přidejte medvědí česnek. Polévku rozmixujte na hladký krém. Na závěr zjemněte šlehačkou nebo smetanou a ještě krátce prohřejte.
Jak úžasný medvědí česnek nejraději připravujete vy?
Vloženo 30.03.2017 7rano.cz