Podzimní recepty - Horké alkoholické nápoje
Tentokrát pro vás v naší rubrice Podzimní recepty připravili recepty, které vás zaručeně zahřejí a připravíte je překvapivě snadno! Klasika v podobě svařáku nikdy nezklame, ale vyzkoušejte i méně tradiční bombardino, které je letošním hitem!
Svařené červené víno
Suroviny: 200 ml červeného vína, 3 hřebíčky, 1 kousek celé skořice, nastrouhaná citronová kůra podle chuti, třtinový cukr podle chuti, plátky pomeranče k servírování
Postup: Do hrnce nalijte trošku vody, přidejte citronovou kůru, skořici, hřebíček a zahřejte. Koření krátce povařte a poté přilijte víno, které by se však nemělo vařit, aby se nevypařoval alkohol. Svařené červené víno můžete servírovat s plátkem pomeranče.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Svařené bílé víno
Suroviny: 200 ml bílého vína, 2 hvězdičky badyánu, 3 hřebíčky, nastrouhaná citronová kůra podle chuti, třtinový cukr nebo med podle chuti, plátky ananasu k servírování
Postup: Na dno hrnce nalijte trochu vody, do které přidejte koření a citronovou kůru. Vodu krátce povařte, aby koření „pustilo“ chuť. Nyní přilijte bílé víno a zahřejte na maximálně 80 stupňů. Víno případně dochuťte třtinovým cukrem nebo medem. Svařák z bílého vína servírujte v tlustostěnné sklenici, jejíž okraj můžete ozdobit kousky ananasu.
Bombardino
Suroviny: 100 ml vaječného koňaku, 40 ml whisky (může být i rum nebo brandy), 40 ml mléka, šlehačka a hoblinky čokolády k servírování
Postup: Vaječný koňak, whisky a mléko zahřejte v hrnci, ale směs by neměla vřít. Poté nalijte do sklenice vhodné na horké nápoje, ozdobte kopečkem čerstvě ušlehané smetany a posypte hoblinkami čokolády nebo kakaem.
Ovšem zahřát se můžete i jinak, než jen horkými alkoholickými nápoji. Vybavte se na zimu stylovou dámskou bundou, v níž odoláte i těm největším mrazům.
Vloženo 29.11.2016 7rano.cz