Podzimní recepty - Hrušky
V porovnání s jablky jsou hrušky přece jenom poněkud opomíjené, ale na podzimní stůl rozhodně patří! Naše recepty vás přesvědčí o tom, že hrušky mají v kuchyni stejně široké využití, jako je tomu v případě ohraných jablek…
Hruška v červeném víně
Luxusní dezert jako stvořený na nedělní odpoledne? Jednoznačně hrušky vařené v červeném víně, které vaše hosty zaujmou svou chutí i vzhledem!
Suroviny na 2 porce:
2 hrušky, 3 dl červeného vína, 1 celá skořice, 5 hřebíčků, 1 badyán, několik zrníček kardamomu, třtinový cukr podle chuti
Postup:
Hrušky opatrně oloupejte, ovšem stopku neodstraňujte. Ponořte je do hrnce s vínem a přidejte veškeré koření. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni zhruba půl hodiny. V případě potřeby přidejte lžíci třtinového cukru. Hrušky by měly být stále ponořené, případně je pravidelně otáčejte. Hrušky servírujte v celku, například s čerstvě ušlehanou smetanou a čerstvými mátovými lístky.
Náš tip:
Hrušky vařené ve víně budou skvěle chutnat v kombinaci se zmrzlinou. A nemusíte zůstat jen u klasické vanilkové! Co takhle zmrzlina z vlašských ořechů?
Hruškové smoothie
Vitamíny nabité hruškové smoothie vám pomůže čelit nepříjemnému nachlazení. Takže mixér do ruky a hurá na to!
Suroviny na 2 porce:
2 hrušky, 1 jablko, 250 ml vody, 1 lžička medu nebo sirupu (agávového, datlového apod.), citronová šťáva podle chuti
Postup:
Z hrušek a jablka odstraňte jádřinec a nakrájejte je na menší kousky. Dejte do mixéru, přilijte vodu a ochuťte medem a citronovou šťávu. Vše mixujte 1-2 minuty, dokud smoothie nebude krásně hladké. Ochutnejte a případně ještě přidejte vodu nebo med a citronovou šťávu.
Náš tip:
Přidáte-li špetku skořice, smoothie získá ten pravý podzimní nádech!
Vylepšete svůj jídelníček i o další Podzimní recepty, které vám pomohou zužitkovat sezónní ovoce a zeleninu a zároveň vás nabijí energií!
Vloženo 03.11.2016 7rano.cz